Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2009

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ/ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΥΖΥΓΩΝ/ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΚΙΝΗΤΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ………………
Α Ι Τ Η Σ Η
Σ. Α. του Σ., συζύγου Π. Β., κατοίκου ……………………..
Κ Α Τ Α
Π. Β. του Σ., ……………………….
_________________________________________

Με τον καθ’ ου τελέσαμε θρησκευτικό γάμο στις 00.00.0000 στον Ιερό Ναό …………. Από τον γάμο μας αποκτήσαμε τις θυγατέρες μας Σ., που γεννήθηκε στις 00.00.0000 και Ξ., που γεννήθηκε στις 00.00.0000.
Η έγγαμη συμβίωσή μας, αμέσως μετά τον γάμο μας αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολη, λόγω του εξαιρετικά άσχημου χαρακτήρα του καθ’ ου, ο οποίος δεν μου άφηνε καμία πρωτοβουλία στην κοινή μας ζωή. Όλα έπρεπε να ελέγχονται από τον ίδιο, ακόμη και όσα θεωρούνται ότι πρέπει να γίνονται από την γυναίκα (όπως π.χ. η διακόσμηση του σπιτιού).
Αμέσως μετά τον γάμο μας, ανέδειξε τον βίαιο χαρακτήρα του, που κρατούσε άριστα φυλαγμένο κατά την διάρκεια του δεσμού και του αρραβώνα μας, μου κακομιλούσε, ασκούσε επάνω μου απειλή βίας και μερικές φορές χειροδικούσε σε οποιαδήποτε προσπάθειά μου να εκφέρω κάποια δική μου άποψη.
Πίστευα ότι η γέννηση του πρώτου παιδιού μας θα βελτίωνε την συμπεριφορά του, αλλά και μετά την γέννηση της κόρης μας Σ. παρέμεινε ο ίδιος. Ακόμη και με το παιδί δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον, πλην του ενδιαφέροντός του των πρώτων ημερών και αμέσως μετά έπαυσε να ασχολείται με αυτό, προφανώς γιατί βαρέθηκε.
Από την αρχή του γάμου μας διαχώρισε την συμπεριφορά του σε σχέση με τα έξοδα που είχαμε στην κοινή μας διαβίωση. Είμαι ……. και εργάζομαι ……………….. Ο καθ’ ου είναι υπάλληλος ……. με υψηλούς μισθούς. Παρόλο του αβέβαιου των αποδοχών μου, εγώ κατέβαλα όλο το ποσό που απαιτήθηκε για να επιπλωθεί και εξοπλισθεί το διαμέρισμα που αγόρασε, λίγο πριν από τον γάμο μας στο όνομά του ο καθ’ ου και στο οποίο μείναμε λίγο μετά τον γάμο μας, αφού φιλοξενηθήκαμε για ένα διάστημα στο σπίτι των γονέων μου, μέχρις ότου ετοιμαστεί το ανωτέρω διαμέρισμα. Εγώ πλήρωνα όλα τα έξοδα του σπιτιού μας (φαγητό, ένδυση, υπόδηση όλων μας, έξοδα ασφαλειών, πάγια έξοδα του σπιτιού [φως, νερό, τηλέφωνο, κοινόχρηστα]), ενώ αυτός αρκείτο να πηγαίνει κάθε Σάββατο στην λαϊκή αγορά και να αγοράζει μόνο τα φρούτα και τα λαχανικά. Για τα έξοδα του αυτοκινήτου (ασφάλιση, συντήρησή του, συνεργεία κλπ) κατέβαλα τα πάντα εγώ και ο καθ’ ου φρόντιζε μόνο για την βενζίνη. Ουδέποτε αποκτήσαμε κοινό λογαριασμό, αφού αποταμίευε τους μισθούς του σε κοινό λογαριασμό με την μητέρα του, καθ’ ην στιγμή εγώ ξόδευα τα έσοδά μου για την κοινή μας διαβίωση. Αργότερα, όταν τα έξοδα αυξήθηκαν με την γέννηση της δεύτερης θυγατέρας μας Ξ. και την φοίτηση της μεγάλης μας θυγατέρας σε ιδιωτικό σχολείο (τα δίδακτρα του οποίου και πάλι επιφορτώθηκα να πληρώνω), καμία διαφοροποίηση δεν υπήρξε. Συνεχώς μου έλεγε ότι αφού βγάζω χρήματα έπρεπε να πληρώνω τις γενικότερες υποχρεώσεις και όταν του θύμιζα ότι το εισόδημά μου από την εργασία μου δεν είναι σταθερό, μου απαντούσε ότι έπρεπε να δουλεύω περισσότερο εντατικά. Έτσι, μη έχοντας καμία οικονομική συμπαράσταση από τον καθ’ ου αναγκάστηκα να εργάζομαι σκληρά για να μπορέσω να ανταπεξέλθω στα συνεχώς αυξανόμενα έξοδα και να αφήνω πολλές ώρες τα παιδιά μας στο πατρικό μου σπίτι, αφού ο καθ’ ου έδειχνε απρόθυμος να κρατήσει τα παιδιά μας τις ώρες που δεν εργαζόταν. Όταν κατάκοπη από την εργασία μου επέστρεφα στο σπίτι της μητέρας μου για να δω τα παιδιά μας, το μόνο που έκανε ο καθ’ ου ήταν να έρχεται και να με παραλαμβάνει για να επιστρέψουμε στο σπίτι μας. Πολλές φορές ερχόταν στο σπίτι της μητέρας μου τα μεσάνυχτα και όταν τον ρωτούσα πώς πέρασε τον ελεύθερο χρόνο του δεν μου απαντούσε.
Περί τις αρχές του έτους 0000 η εν γένει συμπεριφορά του άρχισε να αλλάζει. Έγινε ακόμη πιο βίαιος, οξύθυμος, με το παραμικρό με επιτιμούσε και άρχισε να λείπει από το σπίτι αδικαιολόγητα και τις ώρες που ήμουν εγώ εκεί. Κάθε φορά που έπαιρνα τα παιδιά από το σπίτι της μητέρας μου και τα κρατούσαμε στο σπίτι, μάλωνε με αυτά και με μένα και έφευγε χωρίς να αποκαλύπτει που πηγαίνει.
Όποτε πηγαίναμε στην ……….., όπου διατηρούσα ένα εξοχικό σπίτι, που είχα αποκτήσει από τους γονείς μου με γονική παροχή, έβρισκε διάφορες δικαιολογίες για να φύγει και να επιστρέψει αργά το βράδυ για να μας παραλάβει. Κάποια ημέρα μας είπε ότι ξέχασε τον ... φορτιστή του κινητού του τηλεφώνου και έφυγε να τον πάρει νωρίς το απόγευμα και γύρισε αργά το βράδυ.
Την Καθαρά Δευτέρα (00.00.0000) ενώ ήμασταν και πάλι στην ………, μάλωσε με την μεγάλη μας κόρη γιατί δεν ήθελε να πετάξει τον «αετό». Του ζήτησα να μην κακομεταχειρίζεται το παιδί μας και αυτός άρχισε να μου απευθύνεται με κακό τρόπο, διανθισμένο με ύβρεις και απειλές και μάλιστα ενώπιον φιλικού μας ζεύγους. Ήταν τόσο βάναυση η συμπεριφορά του τόσο προς την μεγάλη μας κόρη Σ., όσο και προς εμένα, ώστε αισθάνθηκα εξαιρετικά ταπεινωμένη, αφού τόσο οι ύβρεις του εναντίον μου όσο και οι απειλές του απευθύνθηκαν ενώπιον του φιλικού μας ζευγαριού, το οποίο από λεπτότητα αποχώρησε από το σπίτι μας. Όταν τον παρακάλεσα να μην απευθύνεται με βίαιο τρόπο τόσο στα παιδιά μας όσο και σε μένα, μου απάντησε ότι αυτός είναι ο «άντρας» στην οικογένεια και θα κάνει αυτό που θέλει.
Πολλές φορές γινόντουσαν τηλεφωνήματα βουβά (όποτε σήκωνα εγώ το τηλέφωνο) και άλλες φορές κάποια γυναίκα τον ζητούσε στο τηλέφωνο τις πιο ακατάλληλες ώρες. Άλλες φορές έκλειναν το τηλέφωνο μόλις απαντούσα εγώ και αμέσως μετά του τηλεφωνούσαν στο κινητό και αυτός απομακρυνόταν και πήγαινε σε άλλον χώρο και μιλούσε ψιθυριστά.
Του ζητούσα εξηγήσεις για την παραπάνω κατάσταση, αλλά αυτός δεν μου έδινε καμία σημασία.
Κάποια ημέρα του Απριλίου 0000, ψάχνοντας να βρω κάποια πράγματα, βρήκα σε ένα συρτάρι που είχε μόνο δικά του αντικείμενα ένα πακέτο αρνητικά φωτογραφιών. Έριξα μια ματιά σ’ αυτά και έκπληκτη είδα ότι μεταξύ των φωτογραφιών των παιδιών μας βρισκόντουσαν σε σειρά και φωτογραφίες ατόμων που δεν γνώριζα και ούτε ήταν φίλοι του καθ΄ ου. Έδωσα τα αρνητικά για εκτύπωση και με έκπληξη διαπίστωσα ότι στο σπίτι μας φωτογραφιζόταν μία γυναίκα που δεν γνώριζα, ενώ σε άλλες φωτογραφίες η ίδια γυναίκα φωτογραφιζόταν ημίγυμνη και σε τολμηρές στάσεις σε δωμάτιο ξενοδοχείου, ενώ στο δωμάτιο διακρινόντουσαν αντικείμενα του καθ’ ου. Έκτοτε άρχισα να παρακολουθώ με γνωστούς μου τον σύζυγό μου και διαπίστωσα ότι σε μόνιμη βάση, τις ώρες που εγώ δούλευα, αυτός επισκεπτόταν την συγκεκριμένη γυναίκα στο σπίτι της. Όταν του μίλησα για την συγκεκριμένη σχέση του δεν μου έδωσε καμία απάντηση, αλλά προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι το έκανε «επίτηδες» για να ... ζηλέψω. Βεβαίως, δεν πίστεψα την ανόητη δικαιολογία του και του είπα ότι όλη του η συμπεριφορά είχε κλονίσει ισχυρά τον γάμο μας και ότι ήθελα να αποχωρήσει από το σπίτι μας, για να μπορέσω να συνέλθω.
Ο καθ’ ου άρχισε να με απειλεί ότι θα πάει να κάψει το σπίτι μου στην ………… και ότι θα μετανιώσω που τόλμησα να τα βάλω μαζί του. Μετά από αυτές τις απειλές του για χρήση βίας, πήγα στο ..’ Αστυνομικό Τμήμα ……………., έκανα παράπονα και ζήτησα να με προστατέψουν, ενώ συγχρόνως για να αποφύγω τις πράξεις βίας κατέφυγα στο σπίτι της μητέρας μου προσωρινά, περί τα τέλη Απριλίου 0000.
Μετά τα ανωτέρω, άσκησα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητούσα την επιμέλεια των παιδιών μου και εκδόθηκε η με αριθμό 0000/0000 απόφαση του Δικαστηρίου σας, η οποία ανέθεσε την επιμέλεια των τέκνων μας σε μένα.
Προ ολίγου καιρού μίσθωσα διαμέρισμα επί του οποίου σκοπεύουμε να εγκατασταθούμε τόσο τα παιδιά μας όσο και εγώ.
Ο καθ’ ου, από τότε που από υπαιτιότητά του επήλθε η διάσταση αρνείται να μου επιτρέψει να πάρω οποιοδήποτε αντικείμενο από την πρώην οικογενειακή μας στέγη, ακόμη και τα αντικείμενα που είναι αποκλειστικά και μόνο κυριότητός μου (όπως πχ ρουχισμός, επιστημονικά εργαλεία, εργασίες μου δημοσιευμένες και όχι, κλπ). Επίσης αρνείται να μου παραχωρήσει κατά χρήση έπιπλα και αντικείμενα που ανήκουν στις κρεβατοκάμαρες των παιδιών μας και χρησιμοποιόντουσαν από αυτά.
ΕΠΕΙΔΗ το Δικαστήριό σας είναι αρμόδιο να διατάξει κάθε πρόσφορο ασφαλιστικό μέτρο και ιδίως να ορίσει ποια πράγματα δικαιούμαι να παραλάβω για την χωριστή μου εγκατάσταση, ρυθμίζοντας την χρήση των πραγμάτων αυτών.
ΕΠΕΙΔΗ τα πράγματα που μου είναι απαραίτητα για λόγους επιεικείας και λόγω της χωριστής μου εγκατάστασης, αφού η αγορά τους είναι οικονομικά ασύμφορη, ενώ συγχρόνως ο καθ’ ου η αίτηση δεν τα χρησιμοποιεί και βρίσκονται στην τέως οικογενειακή μας στέγη, είναι τα ακόλουθα:
Α.- ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
1) Δύο παιδικά κρεβάτια ξύλινα μονά, που σχηματίζουν κουκέτα.
2) Μία παιδική ξύλινη βιβλιοθήκη πλάτους ενός μέτρου περίπου.
3) Ένα παιδικό ξύλινο γραφείο.
4) Μία καρέκλα γραφείου.
5) Ένα φωτιστικό οροφής.
6) Μία κουρτίνα μπαλκονόπορτας.
7) Ένα χαλί.
8) Όλο τον ρουχισμό των παιδιών μας, όπως ρούχα, σεντόνια, κουβέρτες, παπλώματα, μαξιλάρια κλπ).
9) Όλα τα παιχνίδια των παιδιών μας.
Β.- ΑΠΌ ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΜΑΣ
1) Ένα σαλόνι χρώματος μπλε, από ξύλο και ύφασμα, που αποτελείται από έναν διθέσιο καναπέ, μία πολυθρόνα (μπερζιέρα), ένα σκαμπό και ένα τραπεζάκι του σαλονιού.
2) Μία βιτρίνα (κρυσταλιέρα) 1 Χ 2 μ περίπου.
3) Ένας μπουφές 2,5 μ περίπου και ένας καθρέφτης πάνω από αυτόν.
4) Πέντε πίνακες ζωγραφικής.
5) Δύο χαλιά μηχανής 2 Χ 3 μ περίπου.
6) Κουρτίνες σαλονιού.
7) Ένα «ζιγκόν» (τρία τραπεζάκια το ένα μέσα στο άλλο) κρυστάλλινο.
8) Ένα «λαμπατέρ».
9) Ένα φωτιστικό οροφής μπρούτζινο με πέντε φωτιστικά σημεία.
10) Μία τηλεόραση μάρκας «ΤΕΛΕΦΟΥΝΚΕΝ».
11) Ένα βίντεο και όλες τις παιδικές βιντεοταινίες.
12) Ένα στερεοφωνικό συγκρότημα μάρκας «ΤΕΚΝΙΚΣ», που αποτελείται από ΣΙ ΝΤΙ, ραδιόφωνο, κασετόφωνο και δύο ηχεία, μαζί με τους δίσκους και τις κασέτες.
13) Όλα τα περιεχόμενα της κρυσταλλιέρας και του μπουφέ.
Γ.- ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ
1) Όλα τα επιστημονικά βιβλία.
2) Τα άλμπουμ των φωτογραφιών των παιδιών μου.
3) Τα εξαρτήματα από τα αναισθησιολογικά μηχανήματά.
4) Μία κουρτίνα.
5) Ένα χαλί.
6) Ένα φωτιστικό οροφής με προβολάκια.
7) Δύο καρέκλες.
8) Διάφορα έγγραφα επιστημονικά.
Δ.- ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ
1) Ένα πλυντήριο ρούχων.
2) Ένα πιστολάκι μαλλιών.
3) Διάφορα καλλυντικά.
Ε.- ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑΣ
1) Ένα σετ τριών μικρών χαλιών (χειροποίητων).
2) Μία κουρτίνα.
3) Ένα φωτιστικό οροφής.
4) Δέκα ζευγάρια σεντόνια με μαξιλαροθήκες.
5) Μία διπλή κουβέρτα, ένα διπλό πάπλωμα, μία διπλή πικέ κουβέρτα, ένα κρεβατοκάλυμα, 10 πετσέτες, κεντήματα και 5 τραπεζομάντιλα.
6) Μία ηλεκτρική σκούπα μάρκας «ΡΟΒΕΝΤΑ».
7) Ένα σίδερο ατμού.
Ζ.- ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
1) Μία τοστιέρα.
2) Μία φριτέζα μάρκας «ΝΤΕΛΟΝΓΚΙ».
3) Ένα πολυμίξερ μάρκας «ΚΡΟΥΠΣ».
4) Μία καφετιέρα.
5) Μία χύτρα ταχύτητας.
6) Έναν φούρνο μικροκυμάτων.
ΕΠΕΙΔΗ σε περίπτωση διακοπής της συμβίωσης, οι σύζυγοι κατανέμουν την χρήση των κινητών που ανήκουν και στους δύο, σύμφωνα με τις προσωπικές τους ανάγκες.
ΕΠΕΙΔΗ αν διαφωνούν, η κατανομή γίνεται από το Δικαστήριο.
ΕΠΕΙΔΗ είναι αναγκαίο ο σύζυγός μου, από τα κινητά πράγματα που χρησιμοποιούσαμε να κρατήσει όλα τα προσωπικά του είδη, πλήρη τα έπιπλα της κουζίνας, πλήρη τα ηλεκτρικά είδη της κουζίνας (ψυγείο, ηλ. κουζίνα, κλπ), πλήρη την κρεβατοκάμαρα (κρεβάτι, κομοδίνα, ντουλάπες κλπ), πλήρες το γραφείο μας, πλήρες το μπάνιο, επίπλωση στο σαλόνι, τηλεόραση, ένα πανάκριβο στερεοφωνικό συγκρότημα και γενικά όλα τα αντικείμενα που απαρτίζουν ένα σπιτικό εμβαδού 160 τμ και δεν τα αναζητώ και να αποδώσει τα ανωτέρω λεπτομερώς αναφερόμενα σε μένα κατά χρήση, ενόψει του ότι μου είναι τελείως απαραίτητα για την χωριστή εγκατάσταση, τη δική μου και των παιδιών μας, για λόγους επιεικείας, ανεξάρτητα από το γεγονός, ότι χρησιμοποιούσε αυτά και ο καθ’ ου ή ανήκουν σε μένα ή αυτόν κατά κυριότητα.
ΕΠΕΙΔΗ συντρέχει επείγουσα περίπτωση, ενόψει του ότι το διαμέρισμα το οποίο μίσθωσα για να μείνουμε με τα παιδιά μας δεν έχει επίπλωση, λείπουν δε στα παιδιά μας τόσο τα έπιπλα όσο και τα προσωπικά τους είδη, τα παιχνίδια κλπ.
ΕΠΕΙΔΗ είναι απαραίτητο να γίνει η κατανομή των κινητών πραγμάτων, όπως ιστορώ ανωτέρω, εφόσον είναι απόλυτα αναγκαία για την χωριστή διαβίωσή μας.
ΕΠΕΙΔΗ η αίτησή μου είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθινή.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΖΗΤΩ: Να γίνει δεκτή η αίτησή μου. Να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα. Να υποχρεωθεί ο καθ’ ου να μου παραδώσει κατά χρήση τα στο ιστορικό της παρούσας περιγραφόμενα κινητά πράγματα για τους λόγους που αναφέρονται στο ιστορικό. Να καταδικασθεί ο καθ’ ου στην δικαστική μου δαπάνη.
............. 00.00.0000
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: