Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

ΠΤΩΧΕΥΣΗ/ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ/5ο/ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ..........
(Διαδικασία Εκουσίας Δικαιοδοσίας)
Α Ι Τ Η Σ Η
(άρθρου 100 § 1, β Ν. 3588/2007)
Α. Β. του Γ., δικηγόρου, κατοίκου ………., με την ιδιότητά μου ως μεσολαβητή της διαδικασίας συνδιαλλαγής που έχει ανοίξει με την με αριθμό 00000/00.00.0000 απόφαση του Δικαστηρίου αυτού για την εταιρεία με την επωνυμία «ΑΛΦΑ Α.Ε.» και τους εγγυητές των οφειλών τους 1) …. και 2) ….
_____________________

Με βάση την με αριθμό 0000/00.00.0000 απόφαση του Δικαστηρίου σας διατάχθηκε το άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής που αφορά αφενός την εταιρία με την επωνυμία «ΑΛΦΑ Α.Ε.» και αφετέρου τους 1) … και 2) …, εγγυητών των οφειλών της εταιρίας.
Με την ίδια απόφαση ορίστηκα μεσολαβητής με ανατεθειμένο έργο την σύναψη συμφωνίας με την πλειοψηφία των πιστωτών και απαγορεύτηκε η διάθεση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου της εταιρίας και οι ατομικές διώξεις εναντίον της μέχρι την έκδοση επικυρωτικής ή μη της συμφωνίας απόφασής σας, ή σε περίπτωση αποτυχίας συμφωνίας μέχρι την έκδοση απόφασής σας που θα κηρύσσει λυμένη τη διαδικασία συνδιαλλαγής.
Η προθεσμία του διμήνου περατώσεως της διαδικασίας συνδιαλλαγής λήγει στις 00.00.0000, δηλαδή εντός διμήνου από τη δημοσίευση της απόφασης στο ορισθέν υπ’ αυτής δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων.
Ήδη το έργο μου βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά οι διαπραγματεύσεις είναι αδύνατο να ολοκληρωθούν εγκαίρως, είναι αναγκαίο να ζητήσω παράταση της περιόδου συνδιαλλαγής για έναν ακόμη μήνα, αφού η παράταση αυτή είναι επιβεβλημένη και εξ αιτίας του όγκου των πιστωτών και των απαιτηθησόμενων διαπραγματεύσεών μου με ένα έκαστο από αυτούς.
ΕΠΕΙΔΗ η απόφασή του Δικαστηρίου σας πρέπει να δημοσιευθεί στο ίδιο δελτίο του Ταμείου Νομικών.
ΕΠΕΙΔΗ η αίτησή μου είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθινή.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΖΗΤΩ:
Να γίνει δεκτή η αίτησή μου.
Να εκδοθεί απόφαση που να παρατείνει κατά έναν μήνα την περίοδο συνδιαλλαγής που αναφέρεται στο ιστορικό της παρούσας.
Να διαταχθεί η δημοσίευση της απόφασης για την παράταση και να ορισθεί ως εφημερίδα το δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων του Ταμείου Νομικών.
………………. 00.00.0000
Ο Αιτών Μεσολαβητής

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΠΤΩΧΕΥΣΗ/ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ/4ο

ΠΡΟΣ
ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ «ΑΑΑ ΑΕ»
ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ……..
ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΙΤΗΣΗ
1.- Της εταιρείας με την επωνυμία «ΑΛΦΑ Α.Ε.»
2.- Του ΑΒ, εγγυητή της οφειλής μου προς την τράπεζά σας.
3.- Του ΓΔ, εγγυητή της οφειλής μου προς την τράπεζά σας.

…………….. 00.00.0000
Όπως σας είναι γνωστό με την με αριθμό 00000/00.00.0000 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, που εκδόθηκε μετά από αίτησή μου, διατάχθηκε το άνοιγμα της διοαδικασίας συνδιαλλαγής για τις οφειλές μου.
Η τράπεζά σας αποτελεί τον μεγαλύτερο πιστωτή και υπέγραψε το από 00.00.0000 μνημόνιο και έκτοτε παρακολουθεί αφενός την εξέλιξη της συνδιαλλαγής και αφετέρου τις οικονομικές δυνατότητές μου, σε σχέση με την αναδιάρθρωση που έχω σχεδιάσει και στην οποία συμφωνήσατε.
Επίσης γνωρίζετε ότι μετά από διαπραγματεύσεις με σημαντικότατο αριθμό πιστωτών μου έχουμε καταλήξει σε κοινή απόφαση περί της διαγραφής του 50% των οφειλών μου προς αυτούς και την καταβολή του υπολοίπου ποσού σε ποσοστό 40% σε 24 άτοκες μηνιαίες δόσεις και σε ποσοστό 60% σε 36 άτοκες μηνιαίες δόσεις που θα αρχίσουν μετά την λήξη του προηγούμενου 24μηνου.
Μετά την ανάλυση των υποχρεώσεών μου και των δυνατοτήτων μου, που προκύπτουν από τις μελέτες των οικονομικών μου συμβούλων, λαμβάνοντας υπόψη και τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, σας προτείνω το πλαίσιο για τη συμμετοχή σας στη συμφωνία των πιστωτών, συμμετοχή, άλλωστε, που λόγο του μεγέθους της οφειλής μου αποτελεί την μοναδική προϋπόθεση κατάρτισης της συμφωνίας. Έτσι, σας προτείνω τα εξής:
1) Να καταρτίσω συμφωνία με τους πιστωτές μου που θα προβλέπει καταβολές μου μόνο σ’ αυτούς.
2) Διακοπή της τοκοφορίας των προς εσάς οφειλόμενων δανείων και λοιπών υποχρεώσεών μου καθ’ όλη τη διετία της συνδιαλλαγής.
3) Εκ νέου διαπραγμάτευση των οφειλών μου προς εσάς εντός τριμήνου από τη λήξη της διετούς διαρκείας συνδιαλλαγής, εφόσον αυτή επιτύχει.
4) Είσπραξη από εσάς των απαιτήσεών μου από τρίτους και διάθεσή τους για τους σκοπούς της συνδιαλλαγής και των λειτουργικών μου εξόδων, του τυχόν υπολοίπου περιεχομένου σε ειδικό λογαριασμό, ώστε μετά την πάροδο της διετίας συνδιαλλαγής να υπάρχουν κεφάλαια που θα διατεθούν σύμφωνα με την τότε συμφωνία μας.
5) Εξασφάλιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας εμού των εγγυητών μου, ώστε να σας μεταβιβάσουν τα ενυπόθηκα προσωπικά τους στοιχεία έναντι της οφειλής μας.
Με την βεβαιότητα ότι θα κατανοήσετε τις προτάσεις μου, όπως, άλλωστε, θα κατανοήσετε ότι το συμφέρον αμφοτέρων βρίσκεται στην επιβίωση της επιχείρησής μου και όχι στην πτώχευσή της, η οποία ουδένα θα ωφελήσει, αναμένω την θετική σας απάντηση για να επιτύχουμε την σύμπραξη του απαραίτητου ποσοστού οφειλετών για την κατάρτιση της συνολικής συμφωνίας των πιστωτών μου.
Με εκτίμηση,
ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ΠΤΩΧΕΥΣΗ/ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ/3ο

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗΣ
Στ.. …………….. σήμερα 00.00.0000, μεταξύ των συμβαλλομένων:
ΑΦ’ ΕΝΟΣ
Της στ.. ……………….. (Συγγρού 1000) εδρεύουσας εταιρείας με την επωνυμία «ΒΗΤΑ Α.Ε.», που εκπροσωπείται στην παρούσα συμφωνία από τον έχοντα προς τούτο εξουσία υπογραφής του παρόντος (με βάση το με ημερομηνία 00.00.0000 Πρακτικό του Διοικητικού της Συμβουλίου) Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλό της Γεώργιο Παπαδόπουλο του Δημητρίου, που θα καλείται, για συντομία «ΠΙΣΤΩΤΡΙΑ».
ΑΦ’ ΕΤΕΡΟΥ
Της στ.. ……………….. (Συγγρού 999) εδρεύουσας εταιρείας με την επωνυμία «ΑΛΦΑ Α.Ε.», που εκπροσωπείται στην παρούσα συμφωνία από τον έχοντα προς τούτο εξουσία υπογραφής του παρόντος (με βάση το με ημερομηνία 00.00.0000 Πρακτικό του Διοικητικού της Συμβουλίου) Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλό της Ιωάννη Παπαδόπουλο του Πέτρου, που θα καλείται, για συντομία, «ΟΦΕΙΛΕΤΡΙΑ».
ΕΚ ΤΡΙΤΟΥ
Του Σταμάτιου Παπαδόπουλου του Χρυσοστόμου, κατοίκου …………., Συγγρού 888, δικηγόρου, ως μεσολαβητή της διαδικασίας συνδιαλλαγής που ανοίχτηκε για την «ΑΛΦΑ Α.Ε.», με βάση την με αριθμό 0000/00.00.0000 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου ………., που θα καλείται, για συντομία, «ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ»,
συμφωνήθηκαν και έγινα αποδεκτά τα ακόλουθα:
Μετά από αίτηση της «ΟΦΕΙΛΕΤΡΙΑΣ» ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου ………. (Διαδικασία Εκουσίας Δικαιοδοσίας) εκδόθηκε η με αριθμό 0000/00.00.0000 απόφαση του Δικαστηρίου αυτού, διατάχθηκε το άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής, ορίστηκε μεσολαβητής ο εκ τρίτου συμβαλλόμενος, ο οποίος οφείλει να περατώσει το έργο εντός διμήνου από τη δημοσίευση της απόφασης στο Δελτίο Δημοσιεύσεων Ταμείου Νομικών (αριθμός φύλλου 000/00.00.0000) και μετά από αυτά οι συμβαλλόμενοι συμφωνούν στα εξής:
1) Η ΠΙΣΤΩΤΡΙΑ έχει απαίτηση σε βάρος της ΟΦΕΙΛΕΤΡΙΑΣ που προέρχεται από (σ.σ. ΠΩΛΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΗΛΟΧΡΕΟ ΔΑΝΕΙΑΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΛΠ), που ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 000.000,00 € και αντιστοιχεί, σύμφωνα με τα εμπορικά βιβλία της ΟΦΕΙΛΕΤΡΙΑΣ σε ποσοστό 00,00% των συνολικών της οφειλών προς τρίτους.
2) Στα πλαίσια της διαδικασίας συνδιαλλαγής η ΠΙΣΤΩΤΡΙΑ δέχεται να συμμετάσχει στην συμφωνία συνδιαλλαγής με χρονικό ορίζοντα δύο (σ.σ. Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ) ετών από την επικύρωση της συμφωνίας από το Πολυμελές Πρωτοδικείο …..
3) Η ΠΙΣΤΩΤΡΙΑ μειώνει την ανωτέρω απαίτησή της σε ποσοστό 50% και απαλλάσσει την ΟΦΕΙΛΕΤΡΙΑ από κάθε άλλο ποσό που αφορά τόκους, δικαστικά δαπανήματα ή άλλα έξοδα.
4) Συμφωνείται ότι ποσοστό 40% του απομένοντος ποσού οφειλής (00.000,00 €) θα καταβληθεί από την ΟΦΕΙΛΕΤΡΙΑ σε 24 ισόποσες μηνιαίες άτοκες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα καταβληθεί εντός μηνός από την δημοσίευση της επικυρωτικής της συμφωνίας απόφασης του Δικαστηρίου, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό 60% θα καταβληθεί από την ΟΦΕΙΛΕΤΡΙΑ σε 40 ισόποσες μηνιαίες άτοκες δόσεις, η πρώτη των οποίων θα καταβληθεί τον πρώτο μήνα μετά την παρέλευση της διάρκειας ισχύος της συμφωνίας συνδιαλλαγής.
5) Η συμφωνία αυτή είναι αυτοδικαίως άκυρη εάν δεν επικυρωθεί από το αρμόδιο Πολυμελές Πρωτοδικείο …. Μαζί με τις άλλες σχετικές συμφωνίες της ΟΦΕΙΛΕΤΡΙΑΣ με άλλους πιστωτές της.
6) Σε περίπτωση καθυστέρησης εκ μέρους της ΟΦΕΙΛΕΤΡΙΑΣ καταβολής τριών συνεχόμενων δόσεων και παρέλευση ενός μηνός από την επίδοση όχλησης της ΠΙΣΤΩΤΡΙΑΣ, η τελευταία δικαιούται να θεωρήσει ανατραπέντα τον παρόντα συμβιβασμό ως προς αυτήν και στην περίπτωση αυτή αναβιώνει το σύνολο της απαίτησής της χωρίς κανένα περιορισμό. Η ανατροπή επέρχεται άμεσα μετά από επίδοση εξώδικης καταγγελίας, μετά την πάροδο της ανωτέρω μηνιαίας προθεσμίας και το μέχρι τότε καταβληθέν ποσό από την ΟΦΕΙΛΕΤΡΙΑ θα συμψηφίζεται στη συνολική οφειλή.
7) Οι συμβαλλόμενοι συμφωνούν ότι το συμφωνητικό αυτό θα επισυναφθεί ως ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στη συνολική συμφωνία Συνδιαλλαγής, της οποίας το κείμενο θα συνυπογράψουν η ΟΦΕΙΛΕΤΡΙΑ, ο ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ και όλοι οι υπόλοιποι πιστωτές και θα υποβληθεί στο αρμόδιο Δικαστήριο για την επικύρωσή του.
8) Οποιαδήποτε διαφορά που θα προκύψει από την παρούσα συμφωνία υπάγεται στην τοπική αρμοδιότητα του πτωχευτικού Δικαστηρίου.
Μετά από τα παραπάνω συντάχθηκε το παρόν σε τέσσερα πρωτότυπα, που υπογράφονται από τους συμβαλλόμενους, έκαστος θα παραλάβει ένα πρωτότυπο, ενώ το τέταρτο θα αποτελέσει Παράρτημα της τελικής συνολικής συμφωνίας.
ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ
Η ΟΦΕΙΛΕΤΡΙΑ Η ΠΙΣΤΩΤΡΙΑ Ο ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ


(σ.σ. ΙΔΙΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ)

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

ΠΤΩΧΕΥΣΗ/ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ/2ο

ΠΡΟΣ ΤΟ TO ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

(Διά του Προϊσταμένου της Φ.Α.Ε. …….)
Α Ι Τ Η Σ Η

Της α.ε. με την επωνυμία «ΑΛΦΑ Α.Ε.» που εδρεύει στ.. …………., οδός …………., αρ. … και εκπροσωπείται νόμιμα (Α.Φ.Μ. …………… Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. ……………….).

_____________________________________________

Όπως σας είναι γνωστό, με βάση την με αριθμό 00.000/00.00.0000 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου ….. (Διαδικασία Εκουσίας Δικαιοδοσίας), διατάχθηκε για μένα το άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής των άρθρων 99 και επ. του Ν. 3588 και ορίστηκε για το σκοπό αυτό πραγματογνώμονας – μεσολαβητής.

Ακόμη, σας είναι γνωστό ότι με βάση το άρθρο 102 του ίδιου νόμου (σ.σ. ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ).

Η εταιρεία μου είναι οικονομικά βιώσιμη και η προσωρινή οικονομική της δυσπραγία είναι βέβαιο ότι θα υπερκεραστεί με τη σύμπραξη των πιστωτών της, που συνίσταται στον περιορισμό των απαιτήσεων και τον διακανονισμό καταβολής τους.

Ενόψει της κοινωνικής σημασίας της επιχείρησής μου, το Ελληνικό Δημόσιο έχει άμεσο συμφέρον να συμμετάσχει στη συμφωνία συνδιαλλαγής και για τον λόγο αυτόν ζητώ να αποφασίσετε τη μείωση των απαιτήσεών σας με τον εξής τρόπο:

1) Να διαγράψετε όλες τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής των οφειλών μου προς εσάς.

2) Να περιορισθούν οι απαιτήσεις σας στο κεφάλαιο κατά ποσοστό (σ.σ. Π.Χ. 30% ή 40% κλπ).

3) Να ρυθμίσετε την καταβολή της προκύπτουσας οφειλής μου σε …. ισόποσες και άτοκες μηνιαίες δόσεις (σ.σ. Π.Χ. 120, 150 κλπ).

Δεδομένου του ελάχιστου χρονικού διαστήματος που προβλέπεται από τον νόμο για την επίτευξη συμφωνίας συνδιαλλαγής παρακαλώ για την δυνατό συντομότερη απόφασή σας.

Συγχρόνως και μέχρι την εξέταση της παρούσας και την λήψη απόφασης, υποβάλλω αίτημα χορήγησης στην εταιρεία μου φορολογικής ενημερότητας, ώστε να εξασφαλίσω την εύρυθμη λειτουργία της και την ολοκλήρωση της συμφωνίας μου με τους πιστωτές μου.

…. 00.00.0000

Η ΑΙΤΟΥΣΑ

Διά του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου

(σ.σ.1 ΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΕΤΡΙΑ ΣΤΟ Ι.Κ.Α. ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ Ι.Κ.Α.)

(σ.σ.2 ΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ)